Magisk aften

31.07.2006 @ 16:53

Klokken er kvart på åtte om morgenen i Las Vegas. Jeg har akkurat lagt ut oppsummeringen fra dag 1C, som du kan lese her: http://www.nettavisen.no/poker/article697557.ece.

Det blir lange dager, ettersom spillerne starter klokken 12.00 og ikke avslutter før 03.00. Døgnet har ingen rytme akkurat nå, men det er helt i orden. Dette er Las Vegas - her finnes knapt natt og dag. I går var Gregers og jeg på showet til Penn & Teller. Vi trengte alibi, slik at vi når vi kommer hjem kan si at vi gjorde masse forskjellig moro her borte - at vi ikke bare spilte poker.

Showet var fantastisk morsomt! Penn snakker ustanselig, mens Teller hele tiden holder kjeft og bruker sitt fargerike kroppspråk for å kommunisere med publikum. De er både komikere og magikere.

Vi får hele tiden invitasjoner til store fester, men det er vanskelig å kombinere disse festene med jobben. Det er gjerne i timene rundt midnatt det er viktigst å følge med på poker-VM. Vi får se hva som skjer under hviledagene ..!

I skrivende stund er det mandag ettermiddag i Norge og mandag morgen i Vegas. I kveld skal jeg treffe Thor Hansen - jeg har planer om å lage en stor portrettsak om han. Jeg snakket også lenge med Åge Spets i går, og kommer til å legge ut en stor portrettsak om han tirsdag morgen norsk tid.

Åge er en av de hyggeligste menneskene man kan tenke seg, og fortjener all suksess han har oppnådd i år. Det er i grunnen utrolig mange hyggelige mennesker i pokermiljøet. Jeg tror Ola og Kari Nordmann hadde blitt svært overrasket over hvor sympatiske pokerspillere generelt er, og ikke minst over seriøsiteten til mange av disse intelligente spillerne.

//Vindaci


Badelag p Binion's

31.07.2006 @ 05:32
Selv om man er i Las Vegas for å jobbe, er det alltids rom for litt privat moro også. Som for eksempel å spille poker. Stripa er full av WSOP-deltagere, så Gregers og jeg dro heller på Binion's, hvor de lokale og godt voksne heltene holder til. Antihelter hadde kanskje vært et bedre ord.

Vi fikk plass rundt samme $1/$2-bord, i hver vår ende og skred til verket med blandet hell. Men vi har nå sånn noenlunde peiling på hva poker er, så vi klarte oss greit.

Det gikk verre med damen til høyre for Gregers. Hun satt stille og kastet hånd etter hånd, før hun plutselig høynet budet preflop. Gregers gikk over henne igjen, og i den andre enden av bordet dyttet en eldre herre alle sjetongene inn i midten.

Damen kastet, Gregers synte og var passe tilfreds med å se at hans QQ møtte herrens JJ. En fin pott til min kjære reisekamerat. Og damen? Hun kastet AA fordi den eldre herren i potten er hennes ektemann ...

Mine damer og herrer; dette må være verdensrekord i idioti? Har dere noen bedre forslag, så sleng de inn i kommentarfeltet.

I slikt selskap er det selvsagt ingen stor prestasjon å gå $500 i pluss på et par timer, men det hjalp uansett godt på selvtilliten etter en dag i fryseboksen i går kveld.

De neste timene skal Greg og jeg enten på komishow med Kevin James, Jon Lovitz, konsert med Elton John, magishow med David Copperfield eller på et av utallige erotiske danseshow - eller spille litt mer poker. Det er sannelig kjedelig her i Vegas!

//Vindaci

Shooting Stars & No Shows

30.07.2006 @ 23:36
(Jeg må slutte med disse engelske overskriftene på denne bloggen. Det er latskap)

Nuvel, dag 1C er underveis, og nok en gang er det mange nordmenn i aksjon. Jeg har ingen ambisjoner om å holde dere oppdatert - det fikser poker.no her:
 http://www.poker.no/live__wsop06__main_event_dag_3.html

Men jeg kan jo fortelle at Artit Soh fra Oppdal sitter på bord med Greg Raymer, og Are Bjørnerud fra Gjøvik sitter mellom Jennifer Harman og Georg Danzer (tredjeplass i heads-up VM i år).
 
En annen nordmann har ikke tatt seg bryet med å møte opp ennå, over to timer ut i turneringen. Det er andre gang i turneringen at en norsk spiller ikke møter opp. Denne karen har for så vidt fortsatt god tid, han har sikkert ikke mistet mer enn noen hundre sjetonger ennå.

//Vindaci

Glam, glitter og silikon

30.07.2006 @ 16:54
Partytime!

Las Vegas er en fantastisk by, en opplevelse man bør unne seg i løpet av livet dersom man liker spill, show eller rett og slett bare en herlig fest. Men det er også et prakteksempel på den overfladiske kulturen USA er et foregangsland for.

Byen kryr av oversminkede, billedskjønne jenter med silikonpupper. Man får nesten inntrykk av at det er flere jenter med silikon enn uten. Det er trist, trist som faen, synes jeg. De hadde vært enda penere med halvparten så mye sminke og uten silikon. Jeg har ingen problemer med å innrømme at jeg liker naturlige jenter. Naturlige mennesker, for den saks skyld.

I går var Gregers og jeg på åpningsfesten på Rio. Det var flere dusin innleide jenter, noen av dem gikk rundt og delte ut plastamuletter med reklame for et spillselskap. "Hva er dette?" spurte jeg forvirret. "En reklameamulett," svarte de. " Jeg kastet den i nærmeste søppelkasse.

Noen av modellene gikk også rundt nakne, bare iført kroppsmaling og truser. Det er sånn de vil ha det i Las Vegas; penger, pupper og poker. Men disse jentene var i det minste silikonfrie ...

//Vindaci

Queen of Hearts

30.07.2006 @ 16:11

Det er bare to norske jenter som deltar i poker-VM, men begge spilte kortene riktig under sin første dag i turneringen. Gunn Tove Vist har med seg 18.350 til dag to, mens Katja Spillum starter tirsdagen med 36.400.

25 norske spillere har gått videre fra dag 1A og 1B, mens 27 nordmenn er slått ut. Det må sies å være svært sterkt. Dessverre er noen av våre antatt beste spillere slått ut; Torstein Iversen, Johnny Lodden, Edgar Skjervold og Jan-Olav Sjåvik.

67 nordmenn har ennå ikke startet sin VM-turnering. Det er to dager igjen av spilledag 1, nemlig 1C og 1D.

//Vindaci


Sterk innsats og lite penger

30.07.2006 @ 05:54
Nå har vi nettopp fått i oss frokost. Det smakte godt med litt taco klokka åtte om kvelden. Vi stod opp tidsnok til å rekke Binion's-turneringen klokka 14, Gregers og jeg, så vi prioriterte den framfor morgenmat.

Jeg tapte en gigantpott tidlig i turneringen og var nede i 350 sjetonger. Men jeg inviterte Lady Luck på date og fikk napp - og noen minutter senere var jeg oppe i 15.000 - fire ganger snittstakk. Gregers røk ut, derimot, som den fisken han er.

Det gikk opp og ned med meg, men jeg klamret meg fast i tre-fire timer og endte på 12. plass av 150 spillere. I og for seg en anstendig innsats, men jeg fikk bare 35 dollar i fortjeneste. Og mens han ventet på meg, satt Gregers på et cashgamebord og tjente 400 dollar.

Hvem var fisken, sa jeg?

//Vindaci

Mange nordmenn i aksjon

29.07.2006 @ 21:50
Dag 1B har nettopp startet, og det er svært mange nordmenn i aksjon. Blant annet skal tre av gutta i The Norsemen (Torstein Iversen, Edgar Skjervold og Anders Berg) spille, samt regjerende europamester for kvinner; Gunn Tove Vist. Totalt er det rundt 25 nordmenn som spiller i dag.

Poker.no følger VM direkte her: http://www.poker.no/liveoppdateringer.html

Den offisielle sjetongtellingen fra første dag er også ferdig. 782 spillere overlevde dag 1B, og det var ni nordmenn blant disse. Andreas Villand (52.600) ligger best an, men også Andreas Hagen (35.100), Aleksander Cooper (34.100), Jon Eirik Einarsveen (24.175), Marius Sørensen (22.950), Robin Eirik Reed (20.600), Tore Michaelsen (20.250), Øystein Halland (17.775) og Endre Eikeseth (11.550) er videre til spilledag 2.

Fran Cipriano er chipleader med 123,2000 sjetonger. Skuespilleren Danny Masterson fra That 70's Show er fortsatt med, og det samme gjelder kjente navn som Layne Flack, Mike Sexton, Barry Greenstein, Noah Boeken, Andrew Black og Scotty Nguyen.

Av de kjente spillerne som røk ut dag 1A, var Tobey Maguire (skuespiller), Andy Bloch, James Garner (skuespiller), Gus Hansen, Dan Harrington, Juha Helppi, Norm McDonald (skuespiller), Michael Mizrachi og Laura Prepon (skuespiller).

Andreas Villand - beste norske etter 1A

29.07.2006 @ 21:48
Andreas Villand - beste norske etter 1A

Andreas Villand fra Vikersund, bosatt i Tromsø, er beste norske spiller etter dag 1A med 52.600 i sjetonger. (Foto: Norsk Pokermagasin.com)

Kjente spillere under dag 1

29.07.2006 @ 11:18
Andrew Black (finalebord i fjor), Andy Bloch, Noah Boeken, Jan Boubli, Todd Brunson, Dean Cain (skuespiller), Aaron Eckhart (skuespiller), James Garner, Barry Greenstein, Tony G., Gus Hansen, Dan Harrington, Juha Helppi, Ken Lennaard, Tobey Maguire (skuespiller), Norm McDonald (skuespiller), Carlos Mortensen (tidligere verdensmester), Michael Mizrachi, Scotty Nguyen (tidligere verdensmester), Mekhi Phifer, Laura Prepon (skuespillerinne), Mike Sexton, Antonio Tarver (proffbokser), Mark Teltscher og Amir Vahedi.

Reisen til Venezia

29.07.2006 @ 09:55
Min utslåtte kompis og jeg tok med oss fagredaktør BA i Norsk Pokermagasin til The Venetian for å spille litt poker selv. Det er tross alt ganske anstrengende for følelseslivet til kortglade herrer å stå å se på andre spille hele tiden.

Vi håpet på sit 'n' go, men måtte nøye oss med cash games. Og valgte å la lommebøkene våre bestemme nivået. Det ble $1-$2 - det laveste pokerrommet hadde å by på.

Heldigvis stod også nivået på motspillerne i forhold til innsatsen, så undertegnede klarte seg ok. Det ble 75 dollar i pluss. Hvilket dekker tapet jeg hadde på turneringen på Binion's i går. Mine landsmenn gikk på små tap, men virket inspirerte med tanke på videre spill.

Der det virkelig gjelder - i hovedturneringen i VM - er det flere nordmenn som gjør det bra. Andreas Villand har 55.000 nå, mens Andreas Hagen ifølge poker.no har 46.000 nå.

/Vindaci

Antall nordmenn

29.07.2006 @ 04:21
Det er mange norske nettsteder på plass i Las Vegas for å følge VM. Vi Menn, Norsk Pokermagasin og Poker.no er sammen med TV 2 Nettavisen på plass. Ingen andre europeiske land har like mange journalister her.

Det er også mange nordmenn som deltar i turneringen. TV 2 Nettavisen vet nå at det er minst 115. Det har vært litt av en jobb å finne ut av det, fordi arrangørene ikke leverer ut liste med spillernes nasjonaliteter. Det kan være at noen fortsatt har unngått listen vår, fordi arrangørene ikke har fått med de som registrerte seg i siste liten.

Ifølge http://www.poker.no/liveoppdateringer.html er minst tre nordmenn slått ut hittil i dag.

/Vindaci

Verdens dyreste sitteunderlag

29.07.2006 @ 03:51
Vindacis kompis fikk dette flotte sitteunderlaget for bare 10.000 dollar.

Vindacis kompis fikk dette flotte sitteunderlaget for bare 10.000 dollar.

15.000 kroner i timen

29.07.2006 @ 01:09
... Og der er kompisen min slått ut :-(

Han hadde bare 1.100 igjen og gikk all in med AK suited. Møtte selvfølgelig AA. Det var åpenbart ikke hans dag. Man skulle tro at man fikk litt flaks med på kjøpet når man betaler 60.000 kroner for å delta i en pokerturnering, men det er åpenbart ikke tilfelle.

Det slår meg at han har betalt 15.000 kroner i timen for VM-opplevelsen. Men det har jeg ikke hjerte til å fortelle ham. Jeg er tross alt ganske godhjertet.

Ironisk nok klarte han ikke engang å slå Lager, som deltar i VM i Las Vegas - men er hjemme i Oslo og blir blindet i hjel. Han har vel sikkert rundt 8.000 igjen fortsatt ...

/Vindaci

Dametrbbel

29.07.2006 @ 00:05
Den første pausen er straks over. Jeg rakk en prat med min VM-spillende kompis. Han har gått på en smell, dessverre. Han satt i storeblind med Q-9 og fikk syn av knappen. Floppen kom med A-Q-lavt, og da turnen kom med en ny Q, ble det action. En J på river forandret lite. Motspilleren vant en stor pott med hånden K-Q - bedre kicker, med andre ord.

Kompisen min er nede i 2.000 nå. Men det er fortsatt god tid til å spille seg opp.

Thomas Middelthon og Timm Stokke har startet svært bra, og ligger i underkant av 20.000 allerede. Flere andre nordmenn har også åpnet solid ifølge http://www.poker.no/liveoppdateringer.html

/Vindaci  

Shuffle up and deal!

28.07.2006 @ 22:24
Endelig har VM startet! Det er et fantastisk skue i pokerrommet på Rio; Over 200 bord med spillere i ett og samme lokale. Sjetongrasling, tv-kameraer, kjendiser, nordmenn, all-in og all out!

Arrangørene har ikke helt oversikten ennå, men etter den siste tellingen er det nå 8.570 spillere med.

James Garner (78) åpnet turneringen med den tradisjonelle strofen "Shuffle up and deal". Garner huskes sikkert best fra western/poker-filmen Maverick (han var Mel Gibson-figurens far).

Jeg tok en rask runde i lokalet og så blant annet Laura Prepon fra That 70's Show, tidligere verdensmester Scotty Nguyen og nordmennene Andreas Hagen, Thomas Middelthon, Vegard Nygård og Tommy Christensen.

Dansken Gus Hansen og finnen Juha Helppi er plassert på samme bord. Også Barry Greenstein, Andy Black, Andy Bloch, Clonie Gowen, Amir Vahedi, Dutch Boyd og Michael Mizrachi er i aksjon første dag. Den første spilledagen er som kjent spredt over fire dager.

Min romkompis er for øvrig nede i 9.300 sjetonger nå. Alle starter med 10.000. Også TV 2 Nettavisen-vinneren Tommy Christensen er nede i 9.300. Men det er tidlig ennå, og blindene er bare 25-50 de første 120 minuttene.

Følg VM direkte her: http://www.poker.no/liveoppdateringer.html

/Vindaci

Poker VM

28.07.2006 @ 19:02

Siden Roy nå er på badet for morgenstellet, kunne jeg endelig få to minutter med computeren. Ingenting var mer naturlig for meg enn å sjekke bloggen hans. Må bare si at jeg stiller meg kritisk til journalister heretter. At han ønsker å kjøpe seg inn i en betydelig del av min innsats har han ikke nevnt ser jeg..


Nedtelling

28.07.2006 @ 18:46
Det er morgen i Las Vegas. Vi har akkurat våknet. Jeg gjør meg klar til å dekke turneringen, kompisen min gjør seg klar til å spille. Han sov ti timer i natt, og det slo meg at han er imponerende rolig så tett på sitt livs pokerturnering. Men så våknet han og løp på dass og kastet opp. Så jeg vet ikke helt, jeg tror han er litt nervøs likevel.

Kanskje ikke så rart: Førstepremien er på 10 millioner dollar, sies det.

Det er to timer og et kvarter til turneringen starter. Ønsk oss lykke til!

/Vindaci

Kjendisturnering i Las Vegas

28.07.2006 @ 09:33
Shannon Elizabeth


I skyggen av Shannon

28.07.2006 @ 09:25
Shannon Elizabeth! En utrolig vakker jente. Synd hun er så tynn og har silikonpupper. Det ekte smilet havner dessverre i skyggen av de unormalt store puppene på den skinnmagre kroppen. Til tross for at hun bare har spilt i én kassasuksess - American Pie - stopper rommet opp når hun entrer det. Den eneste bevegelsen man kan se, er kamerafolkene som kommer løpende.

Ufortjent berømmelse? Tja, kanskje.

Men det var nå morsomt å spille i samme turnering som henne likevel. Selv om det ble kortvarig ... jeg var nemlig mest opptatt av hvordan det gikk med Åge Spets på finalebordet i $1.500 No Limit, og stormet bort til ham da jeg skjønte at han var all in preflop.

Hvilken spenning!

Spetsern vred seg i åndelig smerte da først én og så to mann synte. Begge dekket ham, så turneringen ville være over om ikke Spetserns hånd vant. Det så ekstra ille ut da han andre, Nick Ronyecz, går all in etter en flopp med tre lave kort i forskjellige farger - og får syn av Osman Kibar! Ronyecz snudde opp JJ, Kibar snudde QQ og Spets snudde KK! Kort tid etterpå var han chipleader.

Tross imponerende spill ble det ingen seier på Åge - noe hele salen (vel, alle nordmennene, i alle fall) hadde unnet ham. Han endte på fjerdeplass, og gikk 1,1 million norske kroner for seieren.

Noen timer senere satt jeg på Binion's Horseshoe for å spille poker selv. Ordentlig poker, ikke kjendis- og mediapoker. Binion's har noen fine $70-turneringer med ganske middelmådig, kall det til og med svakt, nivå på spillerne. Vel, normalt, i alle fall. Nå var plutselig regjerende europamester Sverre Krogh Sundbø der, 2004-verdensmesteren i online-poker, Edgar Skjervold, var der - og sannelig dukket ikke også årets kvinnelige europamester Gunn Tove Vist opp på den gamle hesteskoen.

Hvordan det gikk? Tja, jeg slo i alle fall den norske mestertrioen. Jeg slo faktisk alle andre nordmenn. Uten at det var så imponerende - det satt nemlig igjen godt over 30 spillere da jeg ble slått ut.

I kveld begynner hovedøvelsen i VM. Min bestekamerat skal delta - han har punget ut med de $10.000 det koster å være med på moroa. Jeg har ikke hjerte til å fortelle ham at det er bortkastede penger. Jeg tok han med til hotellpresten og ba en bønn i stedet.

Merkelig nok hadde presten aldri hørt om Pokergud før - selv om vi befinner oss i Las Vegas. La oss håpe at Pokergud passer godt på de norske spillerne når den store turneringen starter.

Det er på tide å gå til sengs. Jeg har vært i Las Vegas i halvannet døgn nå, men bare sovet tre timer. Det frister på en måte ikke å sove, det er så mye annet og morsommere å gjøre i denne byen.

Vindaci

Drmmelaget

27.07.2006 @ 22:48
Glem forresten ikke å registrere ditt drømmelag i poker-VM! Det er gratis å delta, og du kan vinne en plass i høsten European Poker Tour-turnering i Barcelona!

Sjekk mer her: http://thebalrog.com/no/dreamleague_me.php?action=pick

Viva Las Vegas!

27.07.2006 @ 22:10
Velkommen! Jeg skal forsøke å fortelle deg litt om hvordan livet er i Las Vegas under verdensmesterskapet i poker - så stikk gjerne innom bloggen min fra tid til annen.

Etter en seig reise fra Oslo via Soprano-land til Las Vegas er jeg endelig på plass i Las Vegas for å følge poker-VM. Flyet landet onsdag kveld, lokal tid, og taxien rakk såvidt å stoppe innom hotellet før det bar rett på fest hos The Norsemen.

Det norske pokerlaget har leid et eget hus her i Vegas, og inviterte alle nordmenn på fest to dager før hovedøvelsen i VM starter. Stemningen var utmerket - det er virkelig et bra samhold i det norske pokermiljøet. Og naturligvis ble det sent.

Litt poker ble det også. Det gikk ikke spesielt bra, men så er jeg heller ikke spesielt god.

Åge Spets stakk innom festen - til stor applaus. Den sympatiske trønderen spilte seg helt fram til finalebordet i $1500 No Limit, og skal nå kjempe om sitt første VM-armbånd. Det er en helt vanvittig sterk prestasjon bare å komme til finalebordet, å være en av de ni siste spillerne i et startfelt på 2800. Det blir utrolig spennende å se hvordan det går i finalen!

Selv skal jeg spille en kjendis/media-turnering i dag. Det blir interessant å se hvem jeg havner på bord med. Shannon Elizabeth hadde jo vært en hyggelig motspiller... Hun var med i fjor, og er pokerfrelst nok til at hun sikkert stiller opp i år også.

Selve hovedøvelsen starter fredag kveld, norsk tid. TV 2 Nettavisen kommer til å holde deg oppdatert fra dag til dag. Vil du følge turneringen direkte, anbefaler jeg poker.no.

Shuffle up and deal!

Vindaci 

hits