Det går mot slutten

08.08.2006 @ 22:13
Poker-VM nærmer seg slutten. To svensker er de eneste skandinavene igjen i turneringen, som i øyeblikket befinner seg i jernhånden til Jamie Gold. Av 8.773 spillere er det nå bare 24 igjen.

Det betyr at det er roligere på jobben for en pokerjournalist.

Jeg har benyttet sjansen til å spille en del poker her i Las Vegas. Før jeg kom hadde jeg aldri spilt cash games. Nå har jeg flere titalls timer bak meg. Jeg har stort sett holdt meg til $1-$2, og sett utrolig mye rart.

En dame kastet et essepar preflop fordi mannen hennes var all-in mot Gregers. Mannen hennes hadde JJ og tapte for Gregs QQ. En annen kar satset alt han hadde på 5-4 etter river, etter at han og en motspiller aggressivt hadde bydd hele veien til river på bordet A-A-J-4-J. Noen burde fortelle ham at tre par ikke eksisterer i poker ...

Det har også dukket opp noen artige anekdoter fra VM. Min favoritt er denne: Et kjærestepar ble utrolig nok plassert på samme bord. Han hadde nuts, det vil si en uslåelig hånd, og check-raiset og slo ut kjæresten sin. Hun ga ham klar beskjed om at han bare kunne bli i Las Vegas de neste ukene - hun skulle hjem og trengte ikke hans selskap.

En annen stakkar var all-in med AA og jublet da han fikk syn. Helt til han og motspilleren oppdaget at begge hadde essepar. Men motspilleren fikk flush. Snakk om kjedelig måte å ryke ut av VM på ...

Selv har jeg som sagt holdt med til de laveste cash games. Jeg har tidvis spilte dårlig, men stort sett er jeg veldig fornøyd med spillet mitt. Jeg har vært tight og ventet på mulighetene.

En dag satt jeg i fire timer på Golden Nugget, i det utroligste fiskelaget, og ventet på hånden som skulle gjøre meg rik. I mellomtiden kriget jeg hardt for å holde meg på null. Ingen hender kom. Absolutt ingen. Og det var tredje dag på rad jeg opplevde denne tørken. Så kom min venn Henrik og fikk både essepar og kongepar på 10-20 minutter og vant 850 dollar ... Selv dro jeg hjem på hotellet.

I går satt jeg på hotellrommet og funderte på om jeg skulle se en film eller dra på Binion's og spille turnering. Det endte med sistnevnte alternativ. Jeg møtte Sverre Krogh Sundbø og Edgar Skjervold på det atmosfærerike og slitne casinoet - de var med i samme turnering. Og endelig kom kortene. Ikke så ofte, men alltid på riktig tidspunkt. Edgar og jeg endte opp på finalebordet.

En kar i åttende posisjon var suveren chipleader. Han hadde minst halvparten av alle sjetongene som var i spill. Men heldigvis var han uerfaren - han ristet åpenlyst på hodet hver gang kortene var dårlige, selv før vi andre hadde sett på våre kort. Jeg var minst, men ble reddet av en dame på river da jeg gikk all-in. Etter den hånden spilte jeg meg opp til chipleader i løpet av ti minutter.

Edgar endte på fjerdeplass, mens vi tre gjenværende da gjorde en avtale og delte de resterende premiepengene. Jeg fikk 1.000 dollar. Endelig kom jeg meg på plussiden på turen - slik jeg hadde lovet kameratene mine hjemme i Oslo på forhånd.

//Vindaci

Kommentarer:
Postet av: HenkeM

jeg prøvde ti minutter i forveien å forklare at det er lett å få AA, vindaci.grattis med binions, da!

09.08.2006 @ 13:06
Postet av: Norske fan

Nice work, Går ut fra at du der til alt er ferdig, ses her hjemme snart.inviter deg hjem til mitt akvarie snart, så kan vi virkelig se hvor mye du har lært der borte.

09.08.2006 @ 18:50

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1771234
hits